Projectoproep podcastreeks van de Stad Brussel

De Stad Brussel lanceert, in samenwerking met Studio Balado en BX1, een nieuwe oproep voor makers van podcasts. De Stad wil een origineel fictief of documentair geluidsverhaal ondersteunen dat sterk verbonden is met Brussel.

Voorwaarden voor deelname

De projectoproep wil makers van podcasts ondersteunen. In samenwerking met Studio Balado en BX1 wil de Stad Brussel de podcastsector professionaliseren.

Het project staat daarom open voor elke natuurlijke persoon of vzw die al minstens 2 audioprojecten heeft afgerond. De winnaar wordt door Studio Balado begeleid bij de productie van de eigen podcast.

Podcasts over Brussel

Dankzij haar unieke sfeer, tongval, geluiden en geschiedenis weet Brussel telkens weer te fascineren. Op die manier nemen de podcasts de luisteraars vanaf de eerste seconden mee op reis naar één van de Brusselse wijken (centrum, Europese wijk, Haren, Neder-Over-Heembeek of Laken).

Of het nu gaat om interviews met buurtbewoners, een boeiend, gedocumenteerd verhaal over de geschiedenis van de streek, fictie gebaseerd op typische Brusselse feiten of noem maar op: het is de bedoeling dat de podcastreeks Brussel onder de aandacht brengt van een breed publiek.

Professionele begeleiding en financiële steun

Studio Balado ondersteunt één project uit de ontvangen aanvragen. De steun omvat alles van preproductie en productie tot hulp bij het creëren van een visuele identiteit en bij de promotie.

Bovendien ontvangt het geselecteerde project 8.000 euro van de Stad Brussel om de kosten te dekken voor het uitschrijven van de verschillende afleveringen, het opnemen ervan, de selectie van het audiomateriaal, het samenstellen en de premontage.

Hoe een project indienen?

Dien vóór zondag 8 september 2024 middernacht een dossier van maximaal 5 pagina’s in, met alle volgende elementen:

  • Een pitch (maximaal één pagina)
  • Een intentieverklaring van de verantwoordelijke (aanpak, insteek,…)
  • De structuur, de toon van de podcast, het mechanisme van de verschillende afleveringen (in het bijzonder de thema’s en/of sprekers), het aantal afleveringen en de geplande lengte ervan
  • cv van de makers

De dossiers moeten worden gemaild naar studio@studiobalado.com.

Meer info?

Bestek – Oproep voor een podcastreeks

 

Meer nuttige info op Brussel-J !

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*