Nationale Feestdag in Brussel

Kom naar Brussel om België te vieren! Ook dit jaar vindt de Nationale Feestdag plaats in Brussel met een rijk activiteitenprogramma. Kom kijken naar het militair en burgerlijk defilé en ontdek de activiteiten die de hele dag plaatsvinden in het kader van Feest in het Park! Ontdek het programma.

Feest in de Warande

De festiviteiten vinden plaats op 21 juli van 10.00 tot 20.00 uur in de volgende zone: Het Park van Brussel (het Warandepark), het Paleizenplein, het Koningsplein, de Hofberg, de Ravensteinstraat, de Kunstberg, het Museumplein, de Regentschapsstraat, de Kleine en Grote Zavel, de Bodenbroekstraat, de Zavelstraat en het Poelaertplein. Het publiek kan zich verheugen op honderden evenementen voor jong en oud. Hier vind je een kleine selectie.

  • Het Federaal Parlement
    Het Federaal Parlement opent zijn deuren van 11u tot 19u. Iedereen kan de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Senaat op eigen tempo bezoeken met een brochure als gids. Aarzel ook niet om vragen te stellen aan het aanwezige personeel. Verschillende activiteiten voor groot en klein zorgen voor de ludieke noot op het parcours.
  • Concert op kiosk (Warandepark)
    12u00 –  Café Marché (Fanfare)

    13h30 Pelouse Grass Band (Fanfare)

    18u00-20u00 – Twee concerten van The Belgians en Decibrel die de grote Belgische muzikanten opnieuw zullen bezoeken

  • National sports day (Warandepark 10u-20u)
    Voor het tweede jaar op rij werkt de Stad Brussel samen met het SI Brussels Promotion (SIBP) voor de Nationale Feestdag. In het Warandepark van Brussel worden tal van sportactiviteiten georganiseerd die gratis zijn voor iedereen.

    De Brusselse sportclubs organiseren workshops (ontdekking, initiatie en vervolmaking) om nieuwe leden aan te trekken en ook om de Brusselse burgers bewust te maken van de voordelen en waarden van sport.

  • BOZAR (10u-20u)

De toegang het Paleis voor Schone Kunst is de hele dag gratis !

Militair en Burgerlijk defilé

De parade begint om 16u met verschillende militair en burgerlijke diensten.

Vanwege werkzaamheden aan het Schuman-rondpunt zal het militaire en civiele defilé op 21 juli 2024 ter gelegenheid van de Nationale Feestdag niet door de Wetstraat passeren. Het heeft dus geen zin om daarheen te gaan. Je kunt het beste naar de Koningsstraat vanaf de Kruidtuinlaan gaan om van de parade te genieten.

Concert en Vuurwerk (Jubelpark)

Vanaf 21 uur worden tal van Belgische artiesten verwacht voor een concert vol verrassingen om niet alleen de koning te eren, maar ook de Belgen die zich de afgelopen tien jaar hebben onderscheiden. De artiesten zullen hun hits brengen onder begeleiding van een orkest gedirigeerd door Michel Bisceglia. Het concert zal door een laser-,licht- en vuurwerkshow gevolgd zijn.

In het park zullen foodtrucks en bars staan opgesteld en dankzij grote beeldschermen zullen zoveel mogelijk mensen van de show kunnen genieten.

Artiesten :

Meer infos op 2107.be !!

 

Meer nuttige infos op Brussel-J !

 

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*