I love Science Festival

Neem je agenda ! Want van 11 tot en met 13 oktober 2024 is er weer het I Love Science Festival !

In de ban van de wetenschap? Kom naar Brussel.

Experimenten, laboratoria, activiteiten, workshops en tentoonstellingen dompelen je onder in de wereld van wetenschap en technologie. Deze zesde editie van het I Love Science Festivalbulkt van de interactieve stands, waar je je kan verdiepen in chemie of coderen, ruimtevaart, kunstmatige intelligentie, robotica en milieu-experimenten. Een unieke kans voor jong en oud om spelenderwijs te leren en de wetenschapper die in iedereen sluimert wakker te maken. Van 7 tot 77 jaar, gezinnen, groepen of scholen, iedereen is welkom!

Programma :

Er worden allerlei activiteiten aangeboden. Hier zijn maar een paar voorbeelden.

This is the Sound of ME door VUB :

  • Animatie 1 – This is the sound of ME

Geluid zichtbaar maken, hoe doe je dat? Tegenwoordig kan het dankzij de zogenaamde geluidscamera, of het geluidspenseel. We laten je horen en kijken naar verschillende soorten geluiden, met behulp van de geluidscamera, het geluidspenseel en de digitale stethoscoop.

  • Animatie 2 – This is the sound of IT

Op deze stand kan je het geluidspatroon van een object zichtbaar maken door er met een geluidspenseel over te gaan. Het geluidsbeeld dat daardoor ontstaat geeft dan inzichten in de onderdelen die het meeste geluid ontwikkelen. Een activiteit voor tieners met interesse in ergonomisch akoestisch ontwerpen.

  • Animatie 3 – This is the sound of ‘CREATIVITY’

Hier hanteer je geen penseel, maar een geluidscamera om een geluidsschilderij maken. De geluidscamera registreert de geluiden die je maakt (klappen, zingen, noem maar op), en visualiseert het 3D-geluidspatroon als een schakering van kleuren. Via een printer kan je dit kleurenpatroon afdrukken en mee naar huis nemen.

CSI BXL – Ontmasker de vervalser door Erasmus hogeschool Brussel

Groot alarm! Er is een vervalsing opgedoken van een uniek meubel gemaakt uit biobouwmaterialen! Gelukkig werden er sporen van de dader teruggevonden. Analyseer de stalen en ontmasker zo de dader én de vervalsing.

Aan boord van de meerassige stoel – Euro Space Center

Hou je goed vast! De meerassige stoel in het Euro Space Center is een roterende stoel met 3 assen die situaties van desoriëntatie nabootst in een ruimteschip waar de rotatieassen niet langer worden bestuurd.

Ontdek het volledig programma hier !

Praktische info :

Waar ?

Tour & Taxis, Sheds 1 en 2 – Havenlaan 86c B-1000 Brussel (ingang tussen de Shed 2 en het Koninklijk Pakhuis) en Picardstraat 3-1000 Brussel.

Met het openbaar vervoer :

Bus: 14 – 20 – 57 – 86 – 88 (halte Thurn & Taxis)
Metro: 2 – 6 (halte IJzer)

Wanneer ?

  • Vrijdag 11 oktober 2024 van 9 tot 16 uur (Scholendag)
  • Zaterdag 12 oktober 2024, van 10 tot 18 uur
  • Zondag 13 oktober 2024 van 10 tot 18 uur

En het festival is volledig GRATIS !

 

Meer nuttige info op Brussel-J !

 

 

 

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*