DiscoverEU 2025

Ben je 18 jaar oud en woon je in een Erasmus+-programmaland? Tijd om uit je comfortzone te stappen met DiscoverEU 2025!

Wat is DiscoverEU?

DiscoverEU is een actie van het Erasmus+-programma die je de kans biedt om de diversiteit van Europa te ontdekken, meer te weten te komen over het cultureel erfgoed en de geschiedenis van Europa en contacten te leggen met mensen uit heel Europa.  Je krijgt een reispas aangeboden en reist voornamelijk per trein.

Als je geselecteerd wordt om te gaan reizen, krijg je een Europese Jongerenkaart die je een schat aan kortingen op culturele bezoeken, leeractiviteiten, sport, lokaal vervoer, accommodatie en maaltijden biedt.

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen, moet je:

  • geboren zijn op of tussen 1 januari 2006 en 31 december 2006;
  • het nummer van je identiteitskaart (ID), je paspoort of verblijfsvergunning invullen in het online aanvraagformulier;
  • burger of ingezetene* zijn van een van de volgende landen:
    • een van de lidstaten van de Europese Unie, waaronder de landen en gebieden overzee (LGO’s) of
    • een van de derde landen die geassocieerd zijn met het Erasmus+-programma: IJsland, Liechtenstein, Noord-Macedonië, Noorwegen, Servië en Turkije.

Dan moet je deelnemen aan de quiz (tenzij je een aanvraag indient als groepslid).

Als je wordt geselecteerd, kan je tussen 1 maart 2025 en 31 mei 2026 minimaal één dag en maximaal 30 dagen op reis gaan.

Als je een handicap of gezondheidsprobleem hebt waardoor reizen lastig is, kan je begeleiding en ondersteuning krijgen.

Kan ik samen met vrienden op reis?

Jazeker! Je kan alleen reizen of een groep vormen samen met maximaal vier vrienden die ook aan de bovenstaande voorwaarden voldoen. Zij hebben dan jouw aanvraagcode nodig om hun eigen aanvraag in te dienen.

Als je wil, kan je ook samen met andere deelnemers aan DiscoverEU een reis plannen. Een goede plek om hiermee te beginnen is de DiscoverEU-Facebookgroep. Word nu lid en chat met andere deelnemers.

Zodra je geselecteerd bent, zullen de nationale agentschappen van Erasmus+ je helpen in contact te komen met andere deelnemers. Daarvoor organiseren ze vóór vertrek bijeenkomsten met andere reizigers.

Wil je meedoen?

 

Meer nuttige infos op onze Nieuws !

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*