Burgerraad voor het klimaat

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest lanceert de Burgerraad voor het klimaat. Deze raad geeft burgers de mogelijkheid om deel te nemen aan het klimaatdebat en samen te bouwen aan de stad van morgen.

10.000 willekeurig gelote Brusselaars ontvangen een uitnodiging om deel te nemen aan de raad. Op basis van de positieve antwoorden en van sociaal-economische criteria (geslacht, leeftijd, woonplaats, opleidingsniveau, beroep,…) worden bij een tweede loting de 100 deelnemers geselecteerd. Deze groep wordt elk jaar vernieuwd om de duurzaamheid van de raad te waarborgen.

Brussel in 2050?

Elke cyclus behandelt de raad een door de vorige raad vastgesteld thema. Het doel is te debatteren en voorstellen te formuleren over cruciale kwesties: hoe willen we leven in 2050? Hoe gaan we ons verplaatsen? Hoe gaan we wonen? En vooral, wat hebben we op korte en middellange termijn nodig om daar te landen?

Op het einde stelt de Burgerraad voor het klimaat de visie voor 2050 op, bekrachtigt deze en doet een reeks aanbevelingen. Een document met deze resultaten wordt aan de regering bezorgd.

Meer info :

Meer nuttige infos op Brussel-J !

Stel je vraag

Aarzel niet om ons een vraag te stellen, een professional uit het Bruxelles-J-netwerk zal je antwoorden. We bewaren je anonimiteit en je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door op « jouw vraag verzenden » te klikken, ga je akkoord met ons privacybeleid.

*
*
*