Platform voor de Samenlevingsdienst

Doe een Samenlevingsdienst!

De Samenlevingsdienst is een programma van zes maanden waarin je je fulltime inzet voor maatschappelijke projecten. Het programma heeft als doel: je zelfvertrouwen opbouwen, je eigen tempo bepalen, je productief en nuttig voelen en je toekomstplannen op punt zetten terwijl je je inzet voor anderen.
Kortom, hier kan je je leven (opnieuw) zin geven en je plek creëren in de maatschappij.

In de loop van deze zes maanden verwerf je geleidelijk aan persoonlijke, professionele en burgerlijke vaardigheden, waarbij je op een heel praktische manier principes zoals solidariteit, samenhorigheid, cultuur via diversiteit, emancipatie, leren door ervaring, engagement, enz. kan verkennen.
Wat je tegenkomt tijdens je Samenlevingsdienst :

  • Je ontmoet andere jongeren uit alle lagen van de bevolking die zich net als jij solidair willen inzetten.
  • Je leert je interesseveld en doelen te definiëren door een gastorganisatie te kiezen die bij je past.
  • Je maakt deel uit van een team van professionals in je gekozen gastorganisatie en je speelt een actieve rol in hun dagelijkse werking.
  • Je krijgt de kans om verantwoordelijkheden op te nemen, uitdagingen in lopende of nieuwe projecten aan te gaan,…
  • Je volgt vormingen en workshops die draaien rond democratie, ecologie, het behalen van je Europees Eerste Hulp Certificaat (EHBO) van het Rode Kruis, communicatie en interculturaliteit. Deze kan je toevoegen aan je cv.
  • Je ontvangt een vergoeding voor elke dag die je aan je Samenlevingsdienst besteedt.
  • Je bent verzekerd.
  • Aan het einde van je Samenlevingsdienst ontvang je een certificaat als erkenning van je inzet. Een waardevolle troef bij je toekomstige sollicitaties.

Wil jij je inzetten voor onze samenleving?

Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Wil je je tijd nemen zonder hem te verliezen? Werken aan je toekomst? Bouwen aan een zorgzamere wereld? Dan is de Samenlevingsdienst iets voor jou!

Surf naar onze site Samenlevingsdienst en meld je aan voor een online infosessie voor alle informatie die je nodig hebt.
Ontdek wat wij voor jou kunnen doen en wat jij kunt betekenen voor onze samenleving.